Bauke Mollema verrast Reinders en Groenewegen

Na een prachtige avond vol wielerspektakel en gezelligheid in Emmen kwam Bauke Mollema als eerste over de meet. Een aantal rondes voor het einde reed Mollema solo weg bij het peloton, en ondanks de samenwerking van Elmar Reinders en Dylan Groenewegen achter hem kregen ze hem niet meer te pakken. Een herhaling van de editie in 2017 dus, waar hij ook als eindwinnaar uit de bus kwam. ‘Heel mooi dat ik vandaag, op m’n oude dag, deze Gouden Pijl kan winnen’ gaf hij in een interview nadien aan. Cees Bol won vervolgens de sprint van de grotere groep achter de twee achtervolgers voor Marijn van den Berg en David Dekker. De volledige uitslag van de 45e editie is te vinden op de website van de KNWU via de link hieronder.

Foto Dick Soepenberg

Bredewold is Vos te snel af in eindsprint bij de dames

Na een ware fotofinish op de meet wist Mischa Bredewold de koers bij de dames op haar naam te schrijven door Marianne Vos te kloppen in een fantastische eindsprint. Met het sterke deelnemersveld bij de vrouwen werd een harde koers verwacht in Emmen, en dat was zeker geen understatement. Met nog 7 ronden op het bord werd een kopgroep gevormd met Nina Kessler, Marianne Vos en Mischa Bredewold. Die laatste twee sprongen vlak voor het einde van de koers weg en vochten zo samen de eindstrijd uit waar Bredewold aan het langste eind trok, waarbij Nina Kessler zich voor het brons mocht melden op het podium.


Foto: Dick Soepenberg

Fries kunststukje bij de Elite/Beloften

Om 14:00 klonk in Emmen het startschot, dat werd verricht door Arend Jan Pothof van Distrivers, van de Elite/Beloften koers dat de spits mocht afbijten tijdens de Gouden Pijl. Hier ontstond een kopgroep van vier renners met daarbij twee renners van het Friese Houttec Cycling Team. Deze twee renners, Marijn Frankes en Michiel Kok, profiteerden maximaal van het numerieke voordeel in deze kopgroep en werkten slim samen om uiteindelijk Frankes de kans te gunnen om vlak voor het einde van de koers solo te ontsnappen. Hier kwam hij na een koers van 80km zichtbaar geëmotioneerd solo over de streep en schreef zo deze koers op zijn naam. Maarten van den Berg won uiteindelijk de sprint van de drie mannen hierachter voor het zilver en Mike Dogterom moest genoegen nemen met het brons. Weliswaar werd Michiel Kok vierde, maar toch kwam hij met de handen in de lucht over de meet om de winst van zijn ploeggenoot te vieren.


Foto: Dick Soepenberg